Sarjakuvat yläkouluille

Yläkoululaisille on tarjolla kaksi huimaa sarjakuvaseikkailua: Piraattitehtaan arvoitus ja sen jatko-osa Seikkailu yöjunassa. Jännien tarinoidensa lisäksi molemmat sarjakuvat sisältävät tiiviit tietopaketit tekijänoikeudesta ja piratismista.

Seikkailu yöjunassa (2011)

Mikä kaikki voikaan mennä pieleen, kun samaan junaan tuodaan neljä samannäköistä kassia? No ihan mikä vaan, etenkin kun yhdessä kuljetetaan mafian huumerahoja.

Muusikonalut Lissu ja Make joutuvat Eurooppaa halkovaan seikkailuun, jossa hengen lähtö on oikeasti hiuskarvan varassa. Edellisessä tarinassa nuoret osuivat kansainvälisen piraattiliigan jäljille. Tällä kertaa mukana on monen kokoisia konnia, väkivaltaisesta huumeparonista, DVD-elokuvia kauppaavaan myymälävarkaaseen sekä piraattinetti-sivuja pyörittävään tanskalaiseen veronkiertäjään.

Ja neljä ihan samanlaista kassia…

Piraattitehtaan arvoitus (2006)

Piraattitehtaan arvoitus on humoristinen ja jännittävä nuorisoseikkailu. Koululaiset Lissu ja Make harrastavat musiikkia ja unelmoivat oman demolevyn tekemisestä. Juuri kun unelma näyttäisi toteutuvan, he joutuvat vaaralliseen seikkailuun kansainvälisen piraattimafian kanssa.

Molemmat sarjakuvat on kirjoittanut Lauri Kaira ja kuvittanut Anssi Rauhala.

Opettajan aineisto

Opettajan aineisto on tekijänoikeutta käsittelevä kalvosarja. Kalvot noudattavat pääosin Seikkailu yöjunassa -albumin oppimateriaalisivujen rakennetta.

Tilaaminen

Sarjakuvat ja opettajan aineisto ovat ladattavissa sivun oikeasta laidasta pdf-muodossa. Opettajan aineisto on saatavilla myös PowerPoint-tiedostona.

Seikkailu yöjunassa -sarjakuvan voi tilata myös maksutta postitse. Piraattitehtaan arvoitus -sarjakuva on tällä hetkellä saatavilla painotuotteena vain ruotsinkielisenä.

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

Anna palautetta tästä ›

Lataa materiaalia

Seikkailu yöjunassa ›
(pdf, 6 MB)

Piraattitehdas
(pdf, 2 MB)

Opettajan aineisto (pdf) ›
(pdf, 1 MB)

Opettajan aineisto
(vnd.ms-powerpoint, 2 MB)