Serier för elever på högstadiet

seikkailu_yojunassa_kuva_0

Två hisnande serieäventyr erbjuds eleverna på högstadiet, Mysteriet på Piratfabriken och dess splitternya uppföljare Äventyr på nattåget. Utöver de spännande berättelserna innehåller bägge serierna dessutom kompakta informationspaket om upphovsrätt och piratism.

Serierna har skrivits av Lauri Kaira och illustrerats av Anssi Rauhala. De kan laddas ner från denna sida i pdf-format och dessutom kan Äventyr på nattåget beställas kostnadsfritt per post. För tillfället finns Mysteriet på Piratfabriken som trycksak endast på svenska.

Äventyr på nattåget (2011)

Vad allt kan egentligen gå på tok när man kommer med fyra likadana väskor till samma tåg? Nå precis vad som helst, speciellt om i en väska fraktas maffians knarkpengar.

Musikerplantorna Lissu och Make hamnar i ett äventyr som för dem genom Europa och där livet hänger på ett hår. I den föregående berättelsen kommer de unga en internationell piratliga på spåret. Den här gången finns det skurkar av många slag med, allt från en brutal knarkbaron, snattare som säljer dvd-filmer till en dansk skattesmitare som driver en piratsajt.

Och fyra alldeles likadana väskor…

Mysteriet på Piratfabriken (2006)

Mysteriet på Piratfabriken är ett humoristiskt och spännande ungdomsäventyr. Skolungdomarna Lissu och Make är intresserade av musik och drömmer om att göra en egen demoskiva. Precis när drömmen ser ut att gå i uppfyllelse blir de indragna i ett farligt äventyr med den internationella piratmaffian.

Material för läraren

Materialet för läraren är en serie stordior om upphovsrätt som finns att få på denna sida antingen som pdf eller PowerPoint -fil. Stordiorna följer till största delen uppbyggnaden på sidorna med undervisningsmaterial för albumet Äventyr på nattåget.

Vill du ha ett gästbesök i din skola?

Fyll i nedanstående blankett om du är intresserad av ett besök i er skola eller klass som behandlar skapande arbete och upphovsrätt och du vill att vi tar kontakt. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Be oss ta kontakt ›

Vill du ha material per post?

Fyll i nedanstående blankett om du vill beställa gratis undervisningsmaterial per post. Mera information om de olika paketen med undervisningsmaterial finner du på dessa sidor. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Beställ här ›

Download material

Äventyr på nattåget ›
(pdf, 5 MB)

Mysteriet på piratfabriken ›
(pdf, 2 MB)

Material för läraren (pdf) ›
(pdf, 2 MB)

Material för läraren (ppt) ›
(vnd.ms-powerpoint, 2 MB)

Som berör ämnet

Piratfabriken webbsida ›
Piratfabriken frågesport ›