Ofta frågat

Vad är ett bildkonstverk?

Bildkonstverk är verk såsom målningar, skulpturer, fotografier, teckningar, textilkonst och grafik samt installationer, miljökonstverk och annat liknande som har överstigit verkströskeln.

När det gäller verk inom bildkonsten har verkströskeln varit låg. För att överstiga verkströskeln har lösningar sökts för brukskonstens del. En konventionell layout har inte fått det skydd som gäller verk. Ur upphovsrättslig synvinkel har det ingen betydelse på vilket material en bild är tryckt. Till exempel en teckning som var tryckt på en handduk ansågs vara ett självständigt och egenartat verk och fick skydd som verk.

19

Hittar du inte det du söker?

Har du några frågor eller vill du ge oss feedback? Skicka respons till oss på nedanstående blankett!  Vi försöker att svara till ditt meddelande så snabbt som möjligt. Innan du skickar iväg formulären, kolla ännu om svaret på din fråga finns redan på Ofta frågat.

De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Respons

Ris eller ros? Kommentarer eller förslag? Skicka respons till oss på nedanstående blankett. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Månadens fråga

Vad är tekniska skydd? ›

Populär

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›