Vad betyder upphovsrätt?

Vad betyder upphovsrätt?

Se de videofilmerna

Tillsammans med tuschtecknarna Tussitaikurit har vi skapat tre roliga och tillgängliga tecknade filmer där tittarna får veta mer om såväl upphovsrätten som piratkopiering. Eleverna kan se videofilmerna på egen hand, men videorna lämpar sig även för att exempelvis visas för hela klasser.

Titta på videorna >

Välkommen

Välkommen

TEKIJANOIKEUS.FI

Tekijanoikeus.fi är en webbtjänst som riktar sig till läroanstalter och alla samhällsmedlemmar, där det på ett åskådligt och tillgängligt sätt finns omfattande information om upphovsrätt, upphovsrättsorganisationer i Finland och det undervisningsmaterial som står till buds.

Information om upphovsrätt ›

Undervisningsmaterial

Undervisningsmaterial

Skolbesök

Är du intresserad av att bjuda in en gäst till din skola för att berätta om upphovsrättsfrågor? Besöken kostar ingenting för skolorna.

Läs mera ›

Ofta frågat

Får man under skolans morgonsamling spela musik från en cd-skiva? Är privatkopiering tillåten? Kom med och läs svaren på frågorna eller sänd din egen fråga till experterna!

Gå till tjänsten ›

Läromedel

Letar du för din klass efter undervisningsmaterial som behandlar upphovsrättsfrågor? Här finner du roligt och nyttigt material för både låg- och högstadiet.

Bekanta dig med materialet >

Frågesporter

Testa hur mycket du vet om upphovsrätt i frågesporter och tävlingar som regelbundet förnyas!

Delta ›

 

Upphovsrättsorganisationer i Finland