Oppimateriaalia kouluille

Tekijänoikeudet tulevat esille jokaisen oppilaan arjessa. Tietoa tekijänoikeudesta on koottu mielenkiintoisiin oppimateriaaleihin, jotka on suunnattu ala- ja yläkoululaisille.

Lapset ja nuoret kohtaavat tekijänoikeuden kaikkialla ympärillään. Tietokoneet, internet ja sosiaalinen media ovat tehneet tekijänoikeusasioista arkipäivää. On tärkeää, että nuoret ymmärtävät, mistä ylipäätään on kysymys: Mitä tekijänoikeudet oikein ovat ja mihin niitä tarvitaan? Mikä on sallittua? Mikä on kiellettyä?

Sivuille koottu aineisto opettaa aiheesta hauskasti ja lähestyttävästi.

Alakoulut

Alakoulut

Tekijänoikeus suojaa luovaa työtä on mukaansatempaava oppimateriaalipaketti. Se on suunniteltu neljäsluokkalaisille, mutta sopii hyvin myös muille ala- ja yläkoululaisille. Oppimateriaali on kouluille maksuton.

Lue lisää ›

Yläkoulut ja toinen aste

Yläkoulut ja toinen aste

Tie tekijänoikeuteen on yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu pelillinen oppimateriaali, jonka avulla nuoret pääsevät tutustumaan tekijänoikeuksiin hauskasti ja käytännönläheisesti.

Lue lisää ›

Kouluvierailut

Kouluvierailut

Haluatko koulullesi vierailijan kertomaan luovasta työstä ja tekijänoikeudesta? Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry järjestää säännöllisiä kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailut ovat kouluille aina maksuttomia.

Lue lisää ›

Piirrosvideot

Piirrosvideot

Tekijanoikeus.fi on tehnyt Tussitaikureiden kanssa kolme hauskaa ja helposti lähestyttävää piirrosvideota, jotka perehdyttävät katsojan niin tekijänoikeuden perusteisiin kuin piratismiin. Videot soveltuvat katsottavaksi yksin tai vaikka koululuokassa.

Lue lisää ›

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

Anna palautetta tästä ›

Aiheeseen liittyvää

Tekijänoikeusopas Kopiraittila ›
TTVK:n aineistoa ›