Oppimateriaalia kouluille

Tekijänoikeudet tulevat esille jokaisen oppilaan arjessa. Tietoa tekijänoikeudesta on koottu mielenkiintoisiin oppimateriaaleihin, jotka on suunnattu ala- ja yläkoululaisille.

Lapset ja nuoret kohtaavat tekijänoikeuden kaikkialla ympärillään. Tietokoneet, internet ja sosiaalinen media ovat tehneet tekijänoikeusasioista arkipäivää. On tärkeää, että nuoret ymmärtävät, mistä ylipäätään on kysymys: Mitä tekijänoikeudet oikein ovat ja mihin niitä tarvitaan? Mikä on sallittua? Mikä on kiellettyä?

Sivuille koottu aineisto opettaa aiheesta hauskasti ja lähestyttävästi.

Ala-aste

Ala-aste

Tekijänoikeus suojaa luovaa työtä on mukaansatempaava oppimateriaalipaketti. Se on suunniteltu neljäsluokkalaisille, mutta sopii hyvin myös muille ala- ja yläkoululaisille. Oppimateriaali on kouluille maksuton.

Lue lisää ›

Yläaste

Yläaste

Yläkoululaisille on tarjolla kaksi huimaa sarjakuvaseikkailua: Piraattitehtaan arvoitus ja sen jatko-osa Seikkailu yöjunassa. Jännien tarinoidensa lisäksi molemmat sarjakuvat sisältävät tiiviit tietopaketit tekijänoikeudesta ja piratismista.

Lue lisää ›

Kouluvierailut

Kouluvierailut

Haluatko koulullesi vierailijan kertomaan luovasta työstä ja tekijänoikeudesta? Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry järjestää säännöllisiä kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailut ovat kouluille aina maksuttomia.

Lue lisää ›

Piirrosvideot

Piirrosvideot

Tekijanoikeus.fi on tehnyt Tussitaikureiden kanssa kolme hauskaa ja helposti lähestyttävää piirrosvideota, jotka perehdyttävät katsojan niin tekijänoikeuden perusteisiin kuin piratismiin. Videot soveltuvat katsottavaksi yksin tai vaikka koululuokassa.

Lue lisää ›

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

Anna palautetta tästä ›

Aiheeseen liittyvää

Tekijänoikeusopas Kopiraitti ›
TTVK:n aineistoa ›