Ofta frågat

Är privat kopiering tillåten?

Hemmakopiering är allmänt och tillåtet. Enligt lagen får verk som är skaffade från en laglig källa kopieras i några exemplar för eget och närståendes bruk, men inte för offentligt framförande eller till försäljning. Det är tillåtet att till exempel kopiera cd-skivor som man antingen har köpt eller lånat på biblioteket och från TV får man spela in de program man vill.

Det samma gäller emellertid inte för dataspel och – program, eftersom deras upphovsrättsliga skydd är starkare och bestäms separat i spelets eller programmets användarlicens. I princip får man av dem endast ta en säkerhetskopia som behövs vid lagligt bruk. Om man äger både en bordsdator och en bärbar dator måste i de flesta fall program köpas separat för vardera.

17

Hittar du inte det du söker?

Har du några frågor eller vill du ge oss feedback? Skicka respons till oss på nedanstående blankett!  Vi försöker att svara till ditt meddelande så snabbt som möjligt. Innan du skickar iväg formulären, kolla ännu om svaret på din fråga finns redan på Ofta frågat.

De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Respons

Ris eller ros? Kommentarer eller förslag? Skicka respons till oss på nedanstående blankett. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Månadens fråga

Jag arbetar som DJ, kan jag lagra min skivsamling på min dators hårddisk och spela skivorna via datorn? ›

Populär

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›