APFI

Tuotos

APFI ry on av-tuotantoyhtiöiden edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistys. APFI näki päivänvalon keväällä 2018, kun audiovisuaalisen alan tuottajien edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistykset Tuotos ry, Elokuvatuottajat ry, SATU ry sekä Audiovisual Finland ry yhdistivät toimintonsa saman katon alle.

Mitä APFI tekee?

APFI:n tehtävinä ovat suomalaisen audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvonta, kansainvälistymisen edistäminen, tekijänoikeuksien kollektiivinen hallinnointi sekä alan tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen. APFI pyrkii kehittämään koko alan liiketoimintaa kilpailukykyisemmäksi sekä tekemään kotimaisia sisältöjä entistä tunnetummaksi kansainvälisillä markkinoilla. APFI sopii av-teosten käytöstä ja tilittää käyttökorvaukset tuotantoyhtiöille.

Missä asioissa kääntyä APFI:n puoleen?

APFI:n puoleen voi kääntyä av-aineistojen käyttöä koskevissa kysymyksissä.

Tuotantoyhtiöt voivat liittyä APFI:n asiakkaaksi solmimalla asiakassopimuksen. APFI maksaa av-tuotantoyhtiöille korvauksia elokuva- ja av-teosten opetuskäytöstä ja tv-ohjelmien edelleen lähettämisestä ja verkkotallennuksesta sekä tilittää tuotantoyhtiöiden osuuden hyvitysmaksuvaroista. Korvausta voivat saada televisioyhtiöiden ulkopuoliset, riippumattomat tuotantoyhtiöt. Tuotantoyhtiöt voivat myös liittyä APFI:n jäseniksi, ja hyötyä useista jäseneduista ja –palveluista.

Yhteystiedot

Audiovisual Producers Finland – APFI ry

Kaikukatu 4
00530 Helsinki

Puh: 09 440 471
E-mail: info(at)apfi.fi

https://apfi.fi/

Aiheeseen liittyvää

Elokuvien esitysluvat ›
Tekijänoikeuskorvaukset ›
Jäsenpalvelut- ja edut ›