Sanasto

Sanasto

Sanasto on kirjallisuuden alan tekijänoikeusjärjestö. Edustamme tuhansia suomalaisia kirjallisuuden tekijöitä – kauno-, tieto- ja oppikirjailijoita, runoilijoita, kääntäjiä, toimittajia − ja palvelemme kirjallisuuden käyttäjätahoja.

Mitä Sanasto tekee?

Sanasto valvoo ja edistää suomalaisten kirjallisuuden tekijöiden etuja. Sanasto kehittää lupia kirjallisuuden käyttöön sekä kerää ja tilittää tekijöille korvaukset heidän teostensa käytöstä. Järjestö valvoo kirjallisuuden tekijöiden tekijänoikeuksia erityisesti sellaisissa käyttötilanteissa, joita tekijöiden on itse vaikea valvoa. Sanasto tilittää korvauksia muun muassa kirjallisuuden lainaamisesta yleisistä kirjastoista, kirjallisuuden käytöstä radiossa ja televisiossa sekä kirjallisuuden julkisesta esittämisestä. Sanasto edustaa tuhansia alan tekijöitä ja oikeudenomistajia ja tilittää suomalaisille kirjallisuuden tekijöille vuosittain korvauksia useita miljoonia euroja.

Sanasto myös vaikuttaa yhteiskunnallisesti tekijöiden eduksi. Kirja elää -kampanja on esimerkki Sanaston laaja-alaisesta vaikuttamistyöstä, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen kirjallisuuden toimintaedellytyksiä.

Missä asioissa kääntyä Sanaston puoleen?

Sanasto auttaa kirjallisuuden tekijöitä ja käyttäjiä. Sanasto palvelee antamalla tekijänoikeusneuvontaa ja myöntämällä lupia kirjallisuuden käyttöön edustamiensa tekijöiden osalta. Sanaston kautta voi tiedustella lupia erilaisiin kirjallisuuden käyttötilanteisiin: esimerkiksi runoiltoihin ja lausuntatapahtumiin.

Yhteystiedot

sanasto 230x160

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto ry

Korkeavuorenkatu 30 A, 5. krs
00130 Helsinki

Tel: +358 (0)9 5629 3300

www.sanasto.fi/ ›

Aiheeseen liittyvää

Kirja elää -kampanja ›