Teosto

Teosto

Teosto ry on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka säveltäjät ja musiikinkustantajat perustivat vuonna 1928 valvomaan etujaan. Teoston perustehtävänä on mahdollistaa ammattimaisen suomalaisen musiikintekijän menestyminen.

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry edustaa noin 30 000:ta kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikinkustantajaa. Musiikkia käyttäviä asiakkaita Teostolla on noin 30 000: radio- ja tv-yhtiöitä, tapahtumanjärjestäjiä, ravintoloita sekä muita yrityksiä ja yhteisöjä.

 

Mitä Teosto tekee?

  • huolehtii musiikintekijöiden teosten käyttöön liittyvistä taloudellisista oikeuksista
  • kerää ja tilittää asiakkainaan oleville musiikin tekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa käytöstä ja julkisesta esittämisestä
  • edistää yhteiskunnallisia teemoja, joita ovat mm. musiikintekijöiden työ- ja sosiaaliturvan parantaminen, tekijänoikeuskorvausten verotuksen uudistaminen, yrittäjyyden tukeminen ja kulttuuriviennin edistäminen.
  • tutkimusta yhteistyössä yritysten, tutkijoiden ja korkeakoulujen kanssa musiikkialasta ja siihen liittyvistä tulevaisuuden trendeistä
  • kehittää ja myy lupia musiikin käyttöön asiakkaille, jotka hyödyntävät musiikkia liiketoiminnassaan (esim. radio-yhtiöt tai Spotifyn kaltaiset online-palvelut). Korvaukset musiikin käytöstä Teosto maksaa edelleen musiikkiteosten alkuperäisille tekijöille.

Yhteystiedot

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry

Keilasatama 2 A
02150 ESPOO

Vaihde: 09 681 011

E-mail: teosto(a)teosto.fi

www.teosto.fi ›

Linkkejä

Musiikintekijä – Liity Teoston asiakkaaksi ›
Tarvitsetko luvan musiikin käyttöön ›
Usein kysyttyä Teostosta ›
Teostory-verkkolehti ›