Suomen tekijän­oikeus­järjestöt

APFI

mesh-clapoard

APFI ry on av-tuotantoyhtiöiden edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistys. APFI näki päivänvalon keväällä 2018, kun Tuotos ry, Elokuvatuottajat ry, SATU ry sekä Audiovisual Finland ry yhdistivät toimintonsa saman katon alle.

APFI

Gramex

mesh-guitar_1

Tekijänoikeuskorvaukset ovat elintärkeitä kotimaiselle musiikkikulttuurille. Muusikoille, kapellimestareille, laulajille ja äänitteiden tuottajille ne kerää tekijänoikeusjärjestö Gramex.

Gramex

Kopiosto

mesh-things

Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Voittoa tavoittelemattomana järjestönä Kopiosto myöntää teosten käyttölupia ja tilittää perityt korvaukset teosten tekijöille tai heidän edustajilleen.

Kopiosto

Kuvasto

mesh-brush

Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry on kuvataiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys, joka edustaa Suomessa noin 2800 kotimaista ja noin 100 000 ulkomaista kuvataiteilijaa.

Kuvasto

Sanasto

mesh-musicnote

Sanasto on kirjallisuuden alan tekijänoikeusjärjestö. Edustamme tuhansia suomalaisia kirjallisuuden tekijöitä – kauno-, tieto- ja oppikirjailijoita sekä runoilijoita, kääntäjiä, toimittajia − ja palvelemme kirjallisuuden käyttäjätahoja.

Sanasto

Teosto

mesh-note

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry on säveltäjien, sanoittajien, sovittajien ja musiikin kustantajien tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa noin 30 000 kotimaista ja noin lähes kolmea miljoonaa ulkomaista musiikin tekijää ja kustantajaa.

Teosto

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

TTVK ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka valvoo jäsentensä oikeuksia, tiedottaa tekijänoikeudesta ja piratismista sekä antaa tekijänoikeuskoulutusta.

Lue lisää

Muita linkkejä

Etsitkö lisää tietoa tekijänoikeuksista? Täältä löydät kattavan listan tekijänoikeutta käsittelevistä nettisivuista.

Lue lisää