Tuotos

Tuotos

Tuotos ry on elokuva- ja av-tuotantoyhtiöiden tekijänoikeusyhdistys. Tuotos edustaa kattavasti suomalaisia tuotantoyhtiöitä ja toimii tiiviissä yhteistyössä yhtiöiden ja koko av-alan kanssa. Tuotoksen asiakkaina on 230 kotimaista ja yli 16 000 ulkomaista tuotantoyhtiötä.

Mitä Tuotos tekee?

Tuotos sopii av-teosten käytöstä ja tilittää käyttökorvaukset tuotantoyhtiöille. Tuotos seuraa tekijänoikeusolojen kehitystä kotimaassa ja ulkomailla sekä tekee tarpeellisia selvityksiä ja aloitteita. Tuotos osallistuu aktiivisesti av-alan toimintaedellytysten parantamiseen ja digitaalisten markkinoiden kehittämiseen.

Tuotos tarjoaa neuvontaa av-aineiston käyttäjille ja tuottajille sekä koulutustilaisuuksia tuotantoyhtiöille. Tuotoksen tehtäviin kuuluu myös av- ja elokuvateosten käyttöoikeuksista tiedottaminen. Tuotos myöntää kotimaisten elokuvien esityslupia niin oppilaitoksille kuin muuhunkin ei-kaupalliseen toimintaan.

Missä asioissa kääntyä Tuotoksen puoleen?

Koulut ja kunnat saavat Tuotoksesta kotimaisten elokuvien esitysluvat opetuskäyttöön. Vaihtoehtona on joko kertaesityslupa tai vuosilupa. Tuotos tarjoaa esityslupia myös muille ei-kaupallisille tahoille, kuten kaupunkien nuorisotoimille, seurakunnille sekä erilaisille järjestöille ja harrastepiireille. Luvan piiriin kuuluu yli 350 kotimaista tallennelevityksessä olevaa elokuvaa.

Tuotantoyhtiöt voivat liittyä Tuotoksen asiakkaaksi solmimalla asiakassopimuksen ja täyttämällä tarvittavat lomakkeet Tuotoksen nettisivuilla. Tuotos maksaa av-tuotantoyhtiöille korvauksia elokuva- ja av-teosten opetuskäytöstä ja tv-ohjelmien edelleen lähettämisestä sekä tilittää tuotantoyhtiöiden osuuden hyvitysmaksuvaroista. Korvausta voivat saada televisioyhtiöiden ulkopuoliset, riippumattomat tuotantoyhtiöt.

Tuotoksen puoleen voi kääntyä myös av-aineistojen käyttöä koskevissa kysymyksissä.

Yhteystiedot

tuotos_logo

Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry

Urho Kekkosen katu 2 C
00100 Helsinki

Puh: 09 440 471
E-mail: tuotos(at)tuotos.fi

www.tuotos.fi ›

Aiheeseen liittyvää

Elokuvien julkinen esittäminen ›
Palvelut tuottajille ›