Kouluvierailut

kuvasto

Haluatko koulullesi vierailijan kertomaan luovasta työstä ja tekijänoikeudesta? Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) järjestää kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailut ovat kouluille maksuttomia.

Tietoa luovasta työstä ja tekijänoikeudesta

Kouluvierailulla luovan alan ammattilainen (kirjailija, muusikko, elokuvantekijä tms.) kertoo oppilaille työstään sekä tekijänoikeuden perusteista ja merkityksestä yhdessä tekijänoikeusjärjestön edustajan kanssa. Samalla oppilaille kerrotaan mm. piratismista sekä rohkaistaan oppilaita tiedostamaan omat oikeutensa tekijänä.

Yksi esitys kestää yhden oppitunnin verran. Vierailu voidaan kohdentaa tietylle luokalle, luokka-asteelle tai vaikka koko koulun oppilaille kerrallaan. Eri ryhmille on myös mahdollista järjestää usea peräkkäinen esitys. Parhaiten esitys sopii 4. luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille.

Vierailuja voidaan järjestää myös etänä.

Miten pyydän koululleni vierailua?

Voit pyytää koulullesi vierailua tai kysellä lisätietoja vierailusta olemalla meihin yhteydessä. Jätä meille yhteydenottopyyntö täyttämällä sivun oikeassa laidassa oleva lomake. Lomakkeessa voit myös jo esittää toiveita liittyen esimerkiksi vierailun ajankohtaan tai luovan alan ammattilaiseen.

Resurssisyistä johtuen kouluvierailuja toteutetaan tällä hetkellä rajoitetusti. 

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

Anna palautetta tästä ›

Lataa materiaalia

Kouluvierailu-esite >
(pdf)