Kouluvierailut

kuvasto

Haluatko koulullesi vierailijan kertomaan luovasta työstä ja tekijänoikeudesta? Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) järjestää säännöllisiä kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailut ovat kouluille aina maksuttomia.

Tietoa luovasta työstä ja tekijänoikeudesta

Kouluvierailulla luovan alan ammattilainen (kirjailija, muusikko, elokuvantekijä tms.) kertoo oppilaille työstään sekä tekijänoikeuden perusteista ja merkityksestä yhdessä tekijänoikeusjärjestön edustajan kanssa. Samalla oppilaille kerrotaan mm. piratismista sekä rohkaistaan oppilaita tiedostamaan omat oikeutensa tekijänä.

Yksi esitys kestää yhden oppitunnin verran. Vierailu voidaan kohdentaa tietylle luokalle, luokka-asteelle tai vaikka koko koulun oppilaille kerrallaan. Eri ryhmille on myös mahdollista järjestää usea peräkkäinen esitys. Parhaiten esitys sopii 4. luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille.

Miten pyydän koululleni vierailua?

Lisätietoja vierailusta saa jättämällä yhteydenottopyynnön sivun oikeassa laidassa olevalla lomakkeella. Lomakkeeseen voi myös jättää kommentteja tai esittää toiveita vierailun ajankohdasta tai luovan alan edustajan ammatista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vierailuiden järjestämistä.

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta.

Anna palautetta tästä ›

Aiheeseen liittyvää

TTVK ry
Lataa esite