Kouluvierailut

kuvasto

Haluatko koulullesi vierailijan kertomaan luovasta työstä ja tekijänoikeudesta? Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) järjestää säännöllisiä kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailut ovat kouluille aina maksuttomia.

Kouluvierailulla luovan alan edustaja (muusikko, kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, elokuvaohjaaja tms.) kertoo oppilaille työstään ja tekijänoikeusasioista yhdessä TTVK:n tai muun tekijänoikeusjärjestön edustajan kanssa. Samalla oppilaille kerrotaan muun muassa nettilataamisen riskeistä sekä opastetaan oppilaita arvostamaan omia oikeuksiaan tekijänä. Luovan alan edustajat elävöittävät esityksiä omalla persoonallisella tyylillään, teoksillaan ja kokemuksillaan.

Yksi esitys kestää yhden oppitunnin verran. Vierailu voidaan kohdentaa tietylle luokalle, luokka-asteelle tai vaikka koko koulun oppilaille kerrallaan. Eri ryhmille on mahdollista järjestää usea peräkkäinen esitys. Parhaiten esitys sopii 4. luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille, mutta esityksiä on toki mahdollista järjestää 1.–3. luokkalaisillekin.

Miten pyydän koululleni vierailua?

Lisätietoja vierailusta ja vierailijoista saa jättämällä yhteydenottopyynnön sivun oikeassa laidassa olevan lomakkeella. Lomakkeeseen voi myös jättää kommentteja tai esittää toiveita vierailun ajankohdasta tai luovan alan edustajan ammatista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vierailuiden järjestämistä.

Haluatko materiaalia postitse?

Haluatko tilata koulullesi maksutonta oppimateriaalia?

Tilaa tästä ›

Haluatko koulullesi vierailijan?

Jos olet kiinnostunut luovaa työtä ja tekijänoikeutta käsittelevästä vierailusta koulullenne tai luokallenne, jätä meille yhteydenottopyyntö.

Pyydä yhteydenottoa ›

Palaute

Ruusuja tai risuja? Kommentteja tai ehdotuksia? Lähetä meille palautetta alla olevan lomakkeen kautta. Ruksilla merkityt kentät ovat pakollisia.

Aiheeseen liittyvää

TTVK ry
Lataa esite