Skolbesök

Vill du att det kommer en gästföreläsare till din skola för att berätta om upphovsrättsfrågor? Upphovsrättens informations- och övervakningscentral (TTVK) ordnar regelbundna skolbesök runt om i Finland. Besöken är alltid gratis för skolorna.

Information om kreativt arbete och upphovsrätt

Vid skolbesöken berättar en representant för den skapande branschen (musiker, författare, serietecknare, filmregissör o.d.) för eleverna om sitt arbete och om upphovsrättsfrågor tillsammans med en representant för TTVK eller någon annan upphovsrättsorganisation. Samtidigt vägleds eleverna om att också sätta värde på sina egna rättigheter som upphovsmän. Representanterna för den skapande branschen livar upp presentationen på ett personligt sätt genom att utnyttja sina egna verk och erfarenheter.

En föreläsning varar en lektion. Besöket kan riktas till en viss klass, klasserna i hög- respektive lågstadiet eller t.o.m. alla skolans elever på en gång. Det är också möjligt att ordna flera föreläsningar i följd, till exempel på en gång för hög- respektive lågstadiet. Bäst lämpar sig föreläsningen för fjärdeklassare uppåt.

Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat stöd för projektet.

Hur ber jag om besök till vår skola?

Man får tilläggsinformation om besöket genom att lämna en kontaktbegäran via blanketten som finns till höger på sidan (”Vill du ha ett gästbesök i din skola?”). På blanketten är det också möjligt att ge kommentarer eller t.ex. framföra önskemål om ett lämpligt datum eller vilket yrke representanten från den skapande branschen skall ha.

Vill du ha ett gästbesök i din skola?

Fyll i nedanstående blankett om du är intresserad av ett besök i er skola eller klass som behandlar skapande arbete och upphovsrätt och du vill att vi tar kontakt. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Be oss ta kontakt ›

Vill du ha material per post?

Fyll i nedanstående blankett om du vill beställa gratis undervisningsmaterial per post. Mera information om de olika paketen med undervisningsmaterial finner du på dessa sidor. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Beställ här ›

Som berör ämnet

TTVK ›