Flera länkar

Söker du efter mera information om upphovsrätt eller finländsk kultur? Nedan finner du i bokstavsordning en omfattande lista över webbsidor som behandlar ämnesområdet.

Laillisetpalvelut.fi

På sidan Laillisetpalvelut.fi presenteras hur man via nätet lätt, mångsidigt och lagligt kan njuta av kultur och underhållning.

Kopiraittila

Kopiraitti eller Kopiera rätt är en guide till upphovsrätten som är producerad av Kopiosto och undervisnings- och kulturministeriet och inriktar sig på frågor om upphovsrätt i skolundervisningen.

Lyhty – Luovan työn tekijät ja yrittäjät

Utövare och företagare inom skapande arbete (LYHTY) är ett samarbetsprojekt i kulturbranschen som arbetar för den nationella kulturidentiteten och sysselsättningen.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry

Musikproducenterna – IFPI Finland är en huvudorganisation för ljudupptagningsproducenter verksamma i Finland som försöker främja verksamhetsförutsättningarna för den finländska musikbranschen.

Operight

Webbplatsen Operight är en egen webbsida för lärare där man har samlat information om upphovsrättsfrågor i lärararbetet.

Undervisnings- och kulturministeriet

Som en del av statsrådet svarar undervisnings- och kulturministeriet för utbildnings-, forsknings-, kultur-, idrotts- och ungdomspolitikens utveckling och internationella samarbete.

Suomen Filmikamari ry

Finlands Filmkammare är en centralorganisation för företag i filmbranschen.

Suomen musiikkikustantajat ry

Finlands musikförläggare är en intresseorganisation för finländska musikförläggare.

Suomen Muusikkojen Liitto ry

Finlands Musikerförbund är yrkesmusikernas fackförbund och representerar musiker på alla musikområden.

Suomen Musiikintekijät

Suomen Musiikintekijät främjar och bevakar de inhemska tonsättarnas, textförfattarnas och arrangörernas intressen, status och ställning i samhället

Upphovsrättens informations- och övervakningscentral rf (TTVK)

TTVK är en registrerad förening utan vinstintresse som bevakar sina medlemmars rättigheter och informerar samt undervisar om upphovsrättsfrågor.

Upphovsrättslagen (FINLEX)

Upphovsrättslagen i sin helhet på webbplatsen FINLEX – Statens författningsdata.

Upphovsrättsrådet

Upphovsrättsrådet bistår undervisnings- och kulturministeriet när frågor som berör upphovsrätt behandlas och ger utlåtanden om tillämpningen av upphovsrättslagen.

Tekijänoikeuspäivä

Upphovsrättsdagen firas varje år den 26 april. Dagen innehåller många olika evenemang och kampanjer.

Saknas det i listan någon viktig webbsida? Meddela oss om detta via responsblanketten till höger på sidan!

Hittar du inte det du söker?

Fråga från oss ›