Ofta frågat

Får jag på YouTube lägga ut eget material som jag har filmat med video- eller mobiltelefonkamera?

Eget material (bland annat hemvideor eller kortfilmer som man har gjort med kompisarna) får läggas ut och spridas så som man själv vill. Om det emellertid på inspelningen syns eller hörs ett verk som har skapats av någon annan måste tillstånd för förmedling till allmänheten skaffas av verkets upphovsman eller annan rättsinnehavare.

Om det på inspelningen finns personer som kan identifieras måste tillstånd för förmedling till allmänheten fås av alla identifierbara personer. Tilläggsinformation får du i Dataombudsmannens byrås publikation Fotografier och integritetsskydd utgående från personuppgiftslagen.

19

Hittar du inte det du söker?

Har du några frågor eller vill du ge oss feedback? Skicka respons till oss på nedanstående blankett!  Vi försöker att svara till ditt meddelande så snabbt som möjligt. Innan du skickar iväg formulären, kolla ännu om svaret på din fråga finns redan på Ofta frågat.

De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Respons

Ris eller ros? Kommentarer eller förslag? Skicka respons till oss på nedanstående blankett. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Månadens fråga

Jag arbetar som DJ, kan jag lagra min skivsamling på min dators hårddisk och spela skivorna via datorn? ›

Populär

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›