Ofta frågat

Jag undervisar på ett universitet. Kan jag sätta ett diagram publicerat i en artikel på mina stordior?

Enligt upphovsrätten är det tillåtet att enligt god sed ta citat från publicerade verk. Citaten skall stöda den egna framställningen och skall underbygga eller åskådliggöra denna. Om infogningen av diagrammet i stordiorna uppfyller denna referensfunktion får du infoga bilden i dina dior utan att be om tillstånd. Upphovsman och källa måste nämnas enligt i branschen gällande god sed. Upphovsrätten omfattar inte heller kunskapsinnehåll i verk, såsom forskningsresultat, formler eller teorier, endast det egenartade sättet att framföra dem. Kunskap och liknande som ingår i verk får fritt användas av andra.

27

Hittar du inte det du söker?

Har du några frågor eller vill du ge oss feedback? Skicka respons till oss på nedanstående blankett!  Vi försöker att svara till ditt meddelande så snabbt som möjligt. Innan du skickar iväg formulären, kolla ännu om svaret på din fråga finns redan på Ofta frågat.

De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Respons

Ris eller ros? Kommentarer eller förslag? Skicka respons till oss på nedanstående blankett. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Månadens fråga

Vad är tekniska skydd? ›

Populär

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›