Ofta frågat

Jag undervisar på ett universitet. Kan jag sätta ett diagram publicerat i en artikel på mina stordior?
Enligt upphovsrättslagen får man citera offentliggjorda verk i enlighet med god sed och i den omfattning som ändamålet motiverar. Citatet ska också ha ett sakligt samband med verket där det används – det ska alltså fungera som hänvisning. Om bilden fyller den här funktionen i föreläsningspresentationen och citatet görs i den omfattning som ändamålet motiverar, får du inkludera bilden i din presentation utan att begära tillstånd. Upphovsmannen och källan ska uppges enligt god sed inom området.

Upphovsrätten omfattar dock inte verks sakinnehåll, såsom forskningsresultat, diagram eller teorier, utan endast det unika sättet att framföra dessa. Sakinnehållet i verk kan användas fritt av andra.

27

Hittar du inte det du söker?

Har du några frågor eller vill du ge oss feedback? Skicka respons till oss på nedanstående blankett!  Vi försöker att svara till ditt meddelande så snabbt som möjligt. Innan du skickar iväg formulären, kolla ännu om svaret på din fråga finns redan på Ofta frågat.

De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Respons

Ris eller ros? Kommentarer eller förslag? Skicka respons till oss på nedanstående blankett. De fält som är markerade med en asterisk är obligatoriska.

Månadens fråga

Vad är tekniska skydd? ›

Populär

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›

Behöver jag ett tillstånd för att använda film i undervisningen? ›